Selecteer pagina
Confianza.nl > Nieuwsflits

Subsidie Praktijkleren benutten, € 2.700 per leerplaats: start nu met de administratie

Saturday 8 July 2017

Wanneer je leerwerkplekken in jouw bedrijf hebt voor mbo- of hbo-leerlingen of promovendi, heb je recht op een subsidie van € 2.700 per leerplaats. Deze kan je aanvragen tot 15 september van dit jaar. Start nu met administreren van de documenten die de subsidieverstrekker mogelijk van je wilt zien, zoals aanwezigheidsregistraties en diploma’s.

De vakantietijd is inmiddels aangebroken. Binnen veel organisaties een rommelige periode, omdat veel collega’s weken lang vrij zijn. In de praktijk niet de perfecte situatie om gegevens bij te houden. En diploma’s voor de leerwerkplekken van dit jaar worden juist in deze weken verstrekt. Zorg dat je deze verzamelt. Na de vakantie is het contact met de scholier, of het opleidingsinstituut, misschien meer op afstand en moet je er achteraan, met alle risico’s van dien.

Er is ruim budget beschikbaar dit jaar, € 205 miljoen, maar de regeling is razend populair. Mis de deadline van 15 september, kort na de zomervakantie, dus niet en zorg dat je dan dus ook alle stukken compleet hebt. Waarom?

Wanneer je de aanvraag indient, hoef je niet meteen bewijsstukken aan te leveren, maar bij de beoordeling van de aanvraag kan wel naar onderliggende stukken, zoals diploma’s en een aanwezigheidsregistratie, worden gevraagd. Als werkgever ben je zelf verantwoordelijk voor deze administratie. Als je deze niet kunt overleggen, heb je een probleem. En dreig je zelfs deze subsidie mis te lopen. Dat zou zonde zijn, want je kunt voor het hele schooljaar 2016-2017 aan declaraties indienen. En als je de stukken voor elkaar hebt, heb je – gezien de ervaringen van voorgaande jaren – dankzij het ruime budget subsidiegarantie.

Extra plaatsen
De regeling wordt in het nieuwe schooljaar uitgebreid. Ook leerwerkplaatsen voor leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs, praktijkonderwijs en entree vmbo komen dan in aanmerking. Als je ook het komende jaar een leerwerktraject aanbiedt, is de kans op subsidie opnieuw groot. Wellicht interessant om na te denken over het bieden van extra plaatsen?

Bron: Vindsubsidies


« Terug naar het overzicht

Onze relatiebeheerders

Vennoot en fiscaal jurist

compier@confianza.nl

Vennoot en belastingadviseur

hslootweg@confianza.nl

Vennoot en accountant

klok@confianza.nl

Relatiebeheerder en accountant

aron@confianza.nl

Confianza Accountants

Bezoekadres:
Rijnstraat 3
2223 EG  Katwijk (ZH)

Postadres:
Postbus 302
2220 AH Katwijk (ZH)

Telefoon: 071-4076380
Fax:  071-4076510
E-mail:  info@confianza.nl

K.v.K. Leiden nr. 28073916

Made by Exxtra

Aangesloten bij:

Made by Exxtra

Dez site maakt gebruik van cookies - Verberg deze melding