Selecteer pagina
Confianza.nl > Confianza > Adviezen > Auto en fiscus 2016 - De fiscale toekomst van uw auto

Advieswijzer Auto en fiscus 2016

De fiscale toekomst van uw auto
Fiscaal vriendelijk rijden. Is dat nog mogelijk nu wederom de autobelastingen voor 2015 zijn aangescherpt? Het kan nog steeds, ook wat betreft de bijtelling voor de zakelijke rijder. In deze advieswijzer een blik op de fiscale toekomst van de auto.

Reed u de afgelopen jaren in een milieuvriendelijke auto dan heeft u kunnen genieten van een groot aantal fiscale voordelen. Hoewel steeds beperkter, kunt u ook in 2015 nog gebruikmaken van een aantal aantrekkelijke fiscale voordelen. 

Bijtelling privégebruik auto
Voor de meeste auto’s van de zaak waar ook privé mee wordt gereden, geldt een standaardbijtelling van 25% van de cataloguswaarde (inclusief btw en BPM). Voor zuinige auto’s gelden echter lagere bijtellingspercentages. Daarbij geldt dat hoe zuiniger de auto is (hoe minder CO2-uitstoot), des te lager de bijtelling wordt. Ook in 2015 en 2016 worden de CO2-grenzen weer verder aangescherpt. In 2017 worden weer wijzigingen verwacht. Deze wijzigingen zullen onderdeel zijn van de complete herziening van het belastingstelsel. 

Het aanscherpen van de CO2-grenzen heeft niet tot gevolg dat u elk jaar met een nieuw bijtellingspercentage wordt geconfronteerd. Een vastgesteld percentage blijft gedurende 60 maanden geldig. Pas na deze periode wordt het percentage opnieuw vastgesteld. 

Tip:

Voor ondernemers in de inkomstenbelasting blijft de bijtelling beperkt tot maximaal het bedrag dat in een jaar aan autokosten ten laste van de winst is gebracht. Bereken daarom wat voor u het voordeligst is!

Onze relatiebeheerders

Vennoot en fiscaal jurist

compier@confianza.nl

Vennoot en belastingadviseur

hslootweg@confianza.nl

Vennoot en accountant

klok@confianza.nl

Relatiebeheerder en accountant

aron@confianza.nl

Confianza Accountants

Bezoekadres:
Rijnstraat 3
2223 EG  Katwijk (ZH)

Postadres:
Postbus 302
2220 AH Katwijk (ZH)

Telefoon: 071-4076380
Fax:  071-4076510
E-mail:  info@confianza.nl

K.v.K. Leiden nr. 28073916

Made by Exxtra

Aangesloten bij:

Made by Exxtra

Dez site maakt gebruik van cookies - Verberg deze melding