Selecteer pagina
Confianza.nl > Nieuwsflits

3,9 miljoen om ondernemers voor te bereiden op Brexit

Thursday 12 April 2018

Minister Kaag voor Buitenlandse Handel stelt 3,9 miljoen euro ter beschikking aan ondernemers zodat ze de gevolgen van de Brexit voor hun bedrijf kunnen onderzoeken.

De overheid heeft een Brexit-test ontwikkeld om te kijken of hun bedrijf getroffen wordt door de Brexit. Ondernemers kunnen, als ze die test hebben gedaan, een voucher krijgen van € 2.500 om te laten uitzoeken hoe hun bedrijf precies geraakt gaat worden door de Brexit. Het geld komt uit de 'starters en international business' regeling, dat zegt ze op een Brexit-forum voor Nederlandse bedrijven. De regeling wordt nu versoepeld zodat dit geld ook voor dit doeleinde gebruikt kan worden. Minister Kaag wil hiermee laten zien dat de overheid de bedrijven steunt in deze ‘lerende fase’.

De fietsenproducent
In totaal zijn er 30.000 bedrijven in Nederland die nog nooit met grenscontroles te maken hebben gehad. Waar kunnen zij nu mee te maken krijgen? Als voorbeeld gebruikt de minister de situatie van een fietsenproducent. Als die onderdelen in het Verenigd Koninkrijk laat maken, kan dat moeilijkheden geven als de complete fiets naar bijvoorbeeld Canada geëxporteerd wordt. De Europese Unie heeft door het CETA-handelsverdrag met Canada een overeenkomst zodat de fietsen geëxporteerd kunnen worden, maar de onderdelen uit het Verenigd Koninkrijk vallen daar straks buiten'. Dat zou ondernemers veel geld kunnen kosten. Volgens Kaag zijn heel veel bedrijven zich nog niet bewust van dit soort situaties.

Pijnpunt voor ondernemers
Voor ondernemers zijn de grenscontroles het grootste pijnpunt. Zo vragen ze zich af of ze genoeg tijd hebben om een systeem op te zetten om de extra papierwinkel af te wikkelen die de Brexit met zich mee gaat brengen.

Wil je meer weten over de Brexit-voucher? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Bron: BNR 


« Terug naar het overzicht

Onze relatiebeheerders

Vennoot en fiscaal jurist

compier@confianza.nl

Vennoot en belastingadviseur

hslootweg@confianza.nl

Vennoot en accountant

klok@confianza.nl

Relatiebeheerder en accountant

aron@confianza.nl

Confianza Accountants

Bezoekadres:
Rijnstraat 3
2223 EG  Katwijk (ZH)

Postadres:
Postbus 302
2220 AH Katwijk (ZH)

Telefoon: 071-4076380
Fax:  071-4076510
E-mail:  info@confianza.nl

K.v.K. Leiden nr. 28073916

Made by Exxtra

Aangesloten bij:

Made by Exxtra

Dez site maakt gebruik van cookies - Verberg deze melding