Selecteer pagina
Confianza.nl > Nieuwsflits

Definitief Belastingpakket 2018

Tuesday 2 January 2018

De Eerste Kamer is onlangs akkoord gegaan met het Belastingpakket 2018. Daarmee is de afschaffing van de btw-landbouwvrijstelling definitief, wordt de definitie van het begrip 'geneesmiddelen' in de btw aangescherpt en vervalt de inkeerregeling voor buitenlands vermogen per 1 januari 2018.


Einde huidige inkeerregeling
Per 1 januari 2018 wordt de inkeerregeling voor belastingplichtigen met verzwegen buitenlands vermogen afgeschaft. Voor overige verzwegen inkomsten blijft de inkeerregeling bestaan.

Einde btw-landbouwregeling
De btw-landbouwregeling vervalt met ingang van 2018. Ben je landbouwer (veehouder, tuinbouwer of bosbouwer) dan moet je vanaf dat moment btw berekenen over leveringen en diensten, voor zover je dat nu nog niet doet.

Cultuurgift blijft aantrekkelijk
Bedrijven en particulieren kunnen profiteren van extra belastingvoordeel wanneer zij schenken aan culturele instellingen. De zogeheten multiplier voor de giftenaftrek zou ten einde komen per 2019, maar de maatregel is nu structureel gemaakt en blijft dus ook de komende jaren van kracht.

Heffingsvrij vermogen omhoog
Met ingang van 1 januari 2018 gaat het heffingsvrije vermogen van box 3 omhoog van € 25.000 naar € 30.000. De forfaitaire rendementspercentages gaan omlaag.

Verlaging energie-investeringsaftrek
Het percentage van de energie-investeringsaftrek gaat met 0,5% omlaag naar 54,5%. Je komt in aanmerking voor de energie-investeringsaftrek als je investeert in bedrijfsmiddelen die voorkomen op de Energielijst.

Innovatiebox
Het effectieve tarief van de Innovatiebox in de vennootschapsbelasting gaat omhoog van 5% naar 7%.

Prijsverhoging receptvrije geneesmiddelen
Met ingang van 2018 wordt de definitie van het begrip 'geneesmiddelen' in de omzetbelasting aangescherpt. Diverse receptvrije geneesmiddelen, zoals middelen tegen verkoudheid, zonnebrandmiddelen en tandpasta's, vallen dan definitief onder het algemene btw-tarief van 21%.« Terug naar het overzicht

Onze relatiebeheerders

Vennoot en fiscaal jurist

compier@confianza.nl

Vennoot en belastingadviseur

hslootweg@confianza.nl

Vennoot en accountant

klok@confianza.nl

Relatiebeheerder en accountant

aron@confianza.nl

Confianza Accountants

Bezoekadres:
Rijnstraat 3
2223 EG  Katwijk (ZH)

Postadres:
Postbus 302
2220 AH Katwijk (ZH)

Telefoon: 071-4076380
Fax:  071-4076510
E-mail:  info@confianza.nl

K.v.K. Leiden nr. 28073916

Made by Exxtra

Aangesloten bij:

Made by Exxtra

Dez site maakt gebruik van cookies - Verberg deze melding