Selecteer pagina
Confianza.nl > Nieuwsflits

Hebben jouw kinderen een vakantiebaantje op jouw bedrijf?

Saturday 8 July 2017

Jouw schoolgaande of studerende kinderen hebben vakantie. Misschien is het een idee om ze in jouw bedrijf te laten meewerken en zo een leuk zakcentje te laten verdienen. Met welke fiscale en andere regels hebben zij en jij dan te maken?

Echte dienstbetrekking?
Allereerst is van belang of er een echte dienstbetrekking is. Dat is meestal niet zo, omdat voor jouw kind waarschijnlijk wat soepeler arbeidsvoorwaarden gelden omdat de familierelatie overheerst. In dat geval hoef je geen premies werknemersverzekering te betalen, maar is jouw kind dus ook niet verzekerd. Loonheffing moet je wel altijd inhouden.

Bruto = netto?
Als jouw kind maar een paar weken tijdens de vakantie meewerkt, stelt de af te dragen belasting ook weinig voor. Dit komt omdat iedereen recht heeft op de algemene heffingskorting. Voor lagere inkomens bedraagt deze dit jaar € 2.254. In de praktijk betekent dit dat tot een inkomen van ruim € 6.000 geen belasting hoeft te worden betaald en de bruto verdiensten dus netto zijn.

Direct profijt
Jouw kind kan hiervan direct profiteren via de scholieren- en studentenregeling. Er gelden wel aanvullende voorwaarden en er moet een formulier voor worden ingevuld. Je kunt op het loon dan de kwartaaltabel toepassen, waardoor je waarschijnlijk geen loonheffing hoeft in te houden.

Let op! Is er meer loonheffing ingehouden dan jouw kind per saldo verschuldigd is, dan krijgt hij dit in ieder geval het jaar erop terug door aangifte te doen.

Kostenvergoeding
Een aantal kosten kan je voor werknemers onbelast vergoeden, zoals die van het woon-werkverkeer of zakelijke maaltijden, bijvoorbeeld op koopavond. Deze regels gelden ook voor meewerkende kinderen.

Let op! Onder het oude stelsel van studiefinanciering voor hbo en universiteit mag je maximaal € 14.215,75 bijverdienen. Die geldt ook als je alleen nog een studentenreisproduct hebt.

Heb je vragen over de fiscale aspecten van meewerkende kinderen in jouw bedrijf, neem dan contact met ons op.


« Terug naar het overzicht

Onze relatiebeheerders

Vennoot en fiscaal jurist

compier@confianza.nl

Vennoot en belastingadviseur

hslootweg@confianza.nl

Vennoot en accountant

klok@confianza.nl

Relatiebeheerder en accountant

aron@confianza.nl

Confianza Accountants

Bezoekadres:
Rijnstraat 3
2223 EG  Katwijk (ZH)

Postadres:
Postbus 302
2220 AH Katwijk (ZH)

Telefoon: 071-4076380
Fax:  071-4076510
E-mail:  info@confianza.nl

K.v.K. Leiden nr. 28073916

Made by Exxtra

Aangesloten bij:

Made by Exxtra

Dez site maakt gebruik van cookies - Verberg deze melding