top of page

Nieuwjaarsduik


Vandaag voor het eerst in mijn bestaan meegedaan aan een Nieuwjaarsduik. Plaats van handeling was bij Brasserie Buitenhuis aan het Valkenburgse Meer. Na een rustige oudejaarsavond met een frisse duik het nieuwe jaar in luiden. Gesteund door een paar honderd lotgenoten en enkele vrienden heb ik, bij een gevoelstemperatuur van rond het vriespunt en onder begeleiding van een dweilorkest, geheel vrijwillig het koude water getrotseerd.

Tussen alle feestdagen door even de batterij op kunnen laden. Ons weer klaar stomen voor een nieuw zakelijk jaar. Wat gaat 2018 ons brengen? In ieder geval hopen wij binnen drie maanden ons pand aan de buitenkant een frisse nieuwe uitstraling te geven. Een ware metamorfose zal het kantoor aan de Rijnstraat van Confianza Accountants ondergaan.

Maar ook van binnenuit hebben we diverse frisse ideeën over hoe wij onze klanten nog beter bij kunnen staan met als uiteindelijke doel om hen nog succesvoller te maken. Succesvoller in termen van winstgevendheid maar ook succesvol in realisatie van andere ondernemingsdoelstellingen. Hoe kunnen we onze klanten behulpzaam zijn om hun medewerkers op een hoger plan te krijgen? Hoe kunnen we de klant nog sneller voorzien van actuele, juiste en

bruikbare informatie om sturing te geven aan zijn of haar onderneming? Hoe helpen we ondernemers om ook oog te blijven houden voor de menselijke waarden? Hoe helpen we ondernemers om er voor te zorgen dat zij vol inspiratie kunnen blijven "ondernemen"?

We leven in een tijd waarin wetten, regels, handboeken en voorschriften een steeds belangrijker stempel drukken op de bedrijfsvoering. Natuurlijk kunnen we niet meer zonder en natuurlijk hebben we een bepaald afgebakend speelveld nodig waarbinnen we moeten blijven opereren. Maar binnen dit speelveld moeten we niet teveel belemmerende instructies geven. Laat de pingelaar maar lekker pingelen als we er maar voor zorgen dat de organisatie om hem heen maar staat. Met alleen maar verdedigers winnen we geen wedstrijden want was de aanval niet de beste verdediging? Geef de ondernemer en zijn personeel ruimte voor eigen ontwikkeling en creativiteit en de successen gaan op zeker komen.

Ik wens u een bijzonder fris, creatief en succesvol 2018 toe, zowel zakelijk als privé. Als Confianza Accountants u kan helpen bij de realisatie van uw doelstellingen nodig ik u uit voor een kopje koffie of warme chocolademelk. Nee, wees niet bang. De eerst volgende nieuwjaarsduik is nog een heel jaar weg!


bottom of page