top of page

Vraag vóór 1 oktober btw uit EU terug


Heb je vorig jaar in de EU btw betaald op zakelijke uitgaven, vergeet deze dan niet tijdig terug te vragen. Dit kan in beginsel tot 1 oktober 2018. Ben je te laat, dan vis je waarschijnlijk achter het net.

Om welke btw gaat het? Het betreft de btw die je in de EU over de normale uitgaven hebt betaald. Bijvoorbeeld bij overnachting in een hotel tijdens een congres of op getankte brandstof tijdens een bezoek aan een klant in het buitenland.

Hoe terugvragen? Terugvragen van de btw kan online via de Nederlandse Belastingdienst. Met behulp van inloggegevens kan je een formulier invullen. Hierop kan je de uitgaven en btw specificeren.

Let op! Heb je in het verleden nog geen btw uit de EU teruggevraagd, dan moet je eerst inloggegevens aanvragen. Dit kan tot vier weken duren.

Tip: wacht dus niet te lang, anders haal je de deadline van 1 oktober niet meer!

In andere gevallen gebruik je de al bekende inloggegevens. Ben je die kwijt, bel dan de Belastingtelefoon. Vraag geen nieuwe inloggegevens aan.

Facturen scannen Sommige landen eisen dat je facturen meestuurt. Dit mag alleen digitaal, dus deze zal je moeten scannen.

Minimum bedragen Per land geldt een minimum terug te vragen btw-bedrag van € 50 per jaar of een vergelijkbaar bedrag in de valuta van het desbetreffende land. Je kunt de btw ook al in de loop van het jaar per kwartaal terugvragen, maar alleen als dit meer is dan € 400 (of vergelijkbaar bedrag in eigen valuta) per kwartaal.

Heb je vragen over het terugkrijgen van betaalde btw uit de EU, neem dan gerust contact met ons op.

bottom of page