top of page

Verleng uitstel van betaling vóór 1 juli


Ondernemers die vanwege corona voor drie maanden bijzonder uitstel van betaling van hun belastingschulden hebben gevraagd en gekregen, wordt geadviseerd dit uitstel vóór 1 juli te verlengen. Ook als je nog geen uitstel hebt aangevraagd, kan je dit nog vóór 1 juli doen.


Brief

Na het einde van de drie maanden uitstel van betalingen, moet je alle belastingen waarvoor je aangifte doet op tijd betalen. Heb je dat niet gedaan, dan heb je 1 mei 2021 een brief gekregen waarin de Belastingdienst je erop wijst dat je verlenging van bijzonder uitstel kan aanvragen. Het is verstandig om verlenging van het uitstel te vragen. De belastingen waarvoor je deze verlenging van bijzonder uitstel krijgt, hoef je dan namelijk niet op tijd te betalen.


Let op! Je moet wel op tijd aangifte blijven doen.


Aflossen

Vanaf 1 juli 2021 moet je alle nieuwe belastingschulden weer op tijd betalen. Voor alle belastingschulden waarvoor je (verlenging van) bijzonder uitstel van betaling hebt gekregen, ontvang je vóór 1 oktober 2021 een brief met een voorstel voor een betalingsregeling. Je moet deze schulden in maximaal drie jaar aflossen, te beginnen op 1 oktober 2021.


Let op! Voorwaarde voor deze betalingsregeling is dat je alle nieuwe belastingschulden of belastingschulden die niet in het bijzondere uitstel zijn meegenomen, op tijd betaalt. Ook om die reden is het verstandig om verlenging van het bijzonder uitstel te vragen, als je op dit moment je belastingschulden niet kunt betalen. Zorg dat je niet op 1 juli 2021, als je de nieuwe belastingschulden weer op tijd moet betalen, al tegen een achterstand aanloopt!


Voor welke belastingen?

Uitstel is aan te vragen voor onder meer aanslagen inkomstenbelasting, Zorgverzekeringswet, vennootschapsbelasting, loonheffingen en omzetbelasting (btw). Kijk op de website van de Belastingdienst voor andere belastingen waar ook uitstel voor mogelijk is.


Online

Aanvragen van bijzonder uitstel kan online en schriftelijk. Online aanvragen doe je op de website van de Belastingdienst.


Tip: mogelijk neemt het kabinet nog maatregelen ter verlenging van het bijzonder uitstel van betaling of de periode waarin de uitgestelde belasting moet worden afgelost. Hiervan word je uiteraard op de hoogte gehouden.


Comments


bottom of page