Vraag buitenlandse btw vóór 1 oktober terug!


Als je vorig jaar ergens in de EU goederen of diensten hebt gekocht, kan je de btw via de Nederlandse Belastingdienst terugvragen. Dit moet vóór 1 oktober gebeuren, anders vis je achter het net.


Buitenlandse btw

Bij btw die je in de EU betaald hebt, denk je bijvoorbeeld aan de btw op een zakelijk boek dat je tijdens een congres in België kocht, de btw op de factuur van het hotel waar je tijdens het congres verbleef of de btw op de brandstof die je op weg ernaar toe in België getankt hebt.


Let op! Groot-Brittannië heeft inmiddels de EU verlaten, maar ook de btw die je vorig jaar in Groot-Brittannië hebt betaald, vraag je dit jaar nog gewoon via de Nederlandse Belastingdienst terug.


Digitaal verzoek

De btw vraag je terug via een digitaal verzoek dat je indient via de site Teruggaaf van btw uit andere EU-landen. Je logt deze site in met je inloggegevens. Deze heb je eerder bij een btw-verzoek van een vorig jaar ontvangen en moet je weer gebruiken. Ben je de inloggegevens kwijt, neem dan contact op met de Belastingtelefoon. Vraag vooral geen nieuwe inloggegevens aan.


Digitaal indienen

Het indienen moet digitaal gebeuren, wat betekent dat je de formulieren op eerder genoemde website invult. Als je facturen moet meesturen, moet je die eerst scannen zodat je ook die digitaal kunt indienen. Het digitaal meesturen van facturen is niet altijd vereist.


Minimumbedragen

De terug te vragen btw moet je per land specificeren en moet per land minstens € 50 bedragen. Bij een geringer bedrag beslist het betreffende land of je de btw terugkrijgt.


Let op! Bij een bedrag van minimaal € 400 aan terug te vragen btw per land per kwartaal, mag je het verzoek tot teruggave al in de loop van het jaar indienen en hoef je dus minder lang op teruggave te wachten.


Laat het ons weten als je vragen hebt over het terugvragen van in de EU betaalde btw.