top of page

Vraag definitieve NOW tweede periode vóór 1 april aan


Werkgevers die voor de maanden juni tot en met september 2020 NOW hebben aangevraagd, moeten vóór 1 april 2022 een definitieve berekening aanvragen. Gebeurt dit niet, dan moet de volledige tegemoetkoming voor die periode worden terugbetaald.


NOW tweede aanvraagperiode

De NOW voor de periode juni tot en met september 2020 betreft de NOW ‘tweede aanvraagperiode’. Voor deze periode bedroeg de tegemoetkoming in de loonkosten maximaal 90% van de loonsom. Hoeveel de tegemoetkoming uiteindelijk bedraagt, hangt af van jouw definitieve omzetverlies.


Let op! In sommige gevallen moet je een accountants- of derdenverklaring meesturen. Heb je hierdoor extra tijd nodig, vraag dit dan aan bij het UWV. Dit kan online.


Voorschot

Op basis van het verwachte en door jouzelf geschatte omzetverlies is een voorschot verstrekt van 80%. Is de schatting correct geweest, dan ontvang je de resterende 20%. Is het omzetverlies te laag geschat, dan ontvang je zelfs meer. Heb je je omzetverlies te hoog ingeschat, dan moet je mogelijk een deel van de tegemoetkoming terugbetalen.


Terugbetalen moeilijk?

Werkgevers voor wie terugbetaling van de NOW een probleem is, kunnen mogelijk met het UWV een betalingsregeling treffen. Dit kan desgewenst online.


Commentaires


bottom of page