top of page

Handige rekenhulp Loonbelastingtabellen 2018


Verzorg je zelf de loonadministratie en is deze niet geautomatiseerd? Met de online rekenhulp Loonbelastingtabellen 2018 van de Belastingdienst vind je precies de juiste tabel om te bepalen hoeveel loonbelasting/premie volksverzekeringen je moet inhouden.

Loonbelastingtabellen

Voor de berekening van de loonbelasting en premie volksverzekeringen die je moet inhouden op het loon van de werknemers, dien je gebruik te maken van de loonbelastingtabellen van de Belastingdienst. Er zijn witte tabellen voor loon uit tegenwoordige dienstbetrekking, groene tabellen voor loon uit vroegere dienstbetrekking, tabellen voor herleidingssituaties en tabellen voor bijzondere beloningen.

Rekenhulp

Sinds 2017 zijn deze loonbelastingtabellen in een modern jasje gestoken. In plaats van de gepubliceerde tabellen is er nu het online hulpmiddel Loonbelastingtabellen. Na het beantwoorden van enkele vragen (zoals welke soort tabel je wilt gebruiken, welke kleur en voor welk tijdvak) genereert deze rekenhulp de juiste loonbelastingtabel voor jouw situatie.

Let op! De rekenhulp is beschikbaar voor het kalenderjaar 2017 en 2018. De loonbelastingtabellen van voorgaande jaren moet je nog downloaden van de site van de Belastingdienst.

bottom of page