Vanaf 25 mei 2018 verplicht: de nieuwe privacyverklaring


Op 25 mei 2018 treedt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking. Deze Europese privacywet verplicht bedrijven onder meer om aan te geven hoe ze met persoonsgegevens omgaan. Dat moet in een op maat gesneden privacyverklaring.

Handige online generator

De privacyverklaring is verplicht voor bedrijven die persoonsgegevens verwerken. In de praktijk betekent dit dat vrijwel ieder bedrijf deze verklaring moet opstellen en op zijn website moet zetten. Zo valt alleen de opgeslagen naam van een klant al onder de het begrip ‘persoonsgegevens’. De vraag is natuurlijk hoe je deze verklaring precies opstelt. Gelukkig hoef je niet alles zelf doen. Op de website veiliginternetten.nl vind je hiervoor een handige, gratis generator. Hiermee stel je online een privacyverklaring op.

Eenvoudige werking

De generator werkt eenvoudig. Je stelt er stapsgewijs een op maat gesneden basistekst mee op die voldoet aan de eisen van de AVG. Heb je alle stappen eenmaal ingevuld? Dan voer je je eigen gegevens in en maakt de generator automatisch jouw op maat gesneden privacyverklaring aan. Je kunt deze downloaden of per e-mail aan jezelf laten opsturen. Hoewel de generator eenvoudig werkt en iedere stap voorzien is van heldere uitleg, kan het natuurlijk altijd zijn dat je ergens over twijfelt. Overleg in dat geval met een deskundige, zodat je zeker weet dat alles goed gaat.

Meer informatie over de AVG

Onder de AVG krijgen bedrijven en instellingen die persoonsgegevens verwerken meer verplichtingen op het gebied van privacybescherming. Wil je meer weten over de AVG en de maatregelen die nodig zijn om te voldoen aan de nieuwe regels? Kijk dan bijvoorbeeld eens op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens. Hier vind je meer informatie over de AVG, inclusief een handig stappenplan.

#AVG #privacy

Confianza is aan gesloten bij :

SRA-gecertificeerd-Keurmerk-250px.png
  • LinkedIn - White Circle
  • Twitter - White Circle

© 2018 by Confianza BV