top of page

Deadline WBSO: geef de gerealiseerde S&O-uren op tijd door!


Heb je in 2017 innovatieve werkzaamheden verricht en gebruik gemaakt van de WBSO? Vergeet dan niet de gerealiseerde SO-uren en eventuele kosten en uitgaven door te geven aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Ben je hier nog niet aan toegekomen, kom dan nu in actie. Je hebt hiervoor namelijk nog maar tot eind maart de tijd.

Doorgeven gerealiseerde uren

Heb je vorig jaar gebruik gemaakt van de WBSO, dan moet je vóór 1 april aanstaande de gerealiseerde uren aan speur- en ontwikkelingswerk (S&O-uren) en de eventueel gerealiseerde S&O-kosten/uitgaven over 2017 doorgeven via het eLoket op RVO.nl. Je doet deze melding per S&O-verklaring. De uiterste datum hiervoor is 31 maart aanstaande. Wacht echter niet tot de laatste dag. Er kunnen zich namelijk altijd calamiteiten voordoen en ben je daardoor te laat, dan riskeer je een boete.

Rekentool en Handleiding mededelen

Om je van dienst te zijn heeft RVO.nl een speciale rekentool ontwikkeld waarmee je eenvoudig de totalen van uren en eventuele kosten en uitgaven per S&O-verklaring kunt uitrekenen. De rekentool is niet nodig als je maar één S&O-verklaring hebt ontvangen in 2017. Daarnaast is op RVO.nl de 'Handleiding mededelen WBSO 2017' te vinden met uitgebreide informatie over het mededelen en het 'Stappenplan mededelen WBSO' voor als je de mededeling gaat doen.

Afwijkende regeling voor de zzp'er

Ben je zelfstandige zonder personeel (zzp'er) en heb je in 2017 gebruikgemaakt van de WBSO, dan hoef je de realisatie alleen te melden wanneer je minder dan 500 S&O-uren hebt gerealiseerd. Heb je in 2017 dus 500 of meer S&O-uren gemaakt, dan hoef je geen mededeling te doen.

bottom of page