top of page

Sta jij al in de startblokken?


Binnenkort kan het weer: aanvragen voor de regeling ESF Duurzame Inzetbaarheid, waarmee je kan investeren in jouw medewerkers. Vanuit de regeling kunnen bedrijven en (overheids)instellingen subsidie krijgen voor projecten om mensen langer en productief en gezond aan het werk te houden en om in te zetten op duurzaam personeelsbeleid. En het mooie is dat er dit jaar nog meer subsidie kan worden aangevraagd.

Concreet moet de subsidie worden gebruikt voor het starten van een adviestraject of het implementeren van een advies en verbetering, afgestemd op jouw organisatie. Het moet gaan om extern advies rond het welzijn en functioneren van het personeel.

Hoeveel meer subsidie kan je dit jaar aanvragen?

De openstelling zal lopen van 25 juni tot en met 29 juni 2018. Voor dit tijdvak is € 15 miljoen beschikbaar. De maximale subsidie bedraagt € 12.500 per project. Voorheen was dit nog € 10.000.

Duurzame inzetbaarheid bedrijven/instellingen


Vanuit dit onderdeel kunnen bedrijven en (overheids)instellingen 50% subsidie krijgen voor advies of begeleiding bij de implementatie van dat advies om mensen langer en productief gezond aan het werk te houden.

Net als tijdens het vorige aanvraagtijdvak moeten te ondersteunen projecten zich richten op de volgende thema’s:

  • het bevorderen van gezond en veilig werken, waaronder een gezondere leefstijl, het terugdringen van werkstress en ongewenst gedrag in de werksfeer;

  • het bevorderen van een leercultuur voor werkenden, waaronder het erkennen van niet-bedrijfsspecifieke kennis en vaardigheden;

  • het stimuleren van interne mobiliteit van werkenden, het anticiperen op individuele ambities en ontwikkelmogelijkheden en het begeleiden van werknemers naar ondernemerschap; of

  • het bevorderen van een flexibele werkcultuur, waaronder het invoeren van flexibel arbeidstijdenmanagement.

Interesse?


Ben je geïnteresseerd in deze subsidiemogelijkheid? Confianza werkt op dit gebied samen met Vindsubsidies. Vindsubsidies heeft jarenlange ervaring met ESF-trajecten en hun specialisten nemen graag de mogelijkheden met je door! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Bron: Vindsubsidies


bottom of page