top of page

Oliebollen


Vanavond is het weer even oudjaar. Nee, met deze temperaturen geen appelflappen en oliebollen, dat past echt niet. Nee, vanavond is het de bonteavond van mijn vakantie. Na een break van ruim twee weken mag ik morgen dus weer aan de slag. Heb er best weer zin in, dat is dus niet het probleem. Ik heb bovendien net als met oud jaar een paar hele goede voornemens gemaakt. Persoonlijke voornemens, minder kilo’s (yoghurt en muesli are already in the house) en meer beweging (afspraak met sportschool is bijna gemaakt) komen elk (half) jaar weer terug. Maar na deze vakantie ook wat werkgerelateerde goede voornemens gemaakt.

Ik heb mooi werk, afwisselende opdrachten, dankbare, tevreden en ook leuke klanten. Relaties die ik koester en waarvoor ik door het vuur wil gaan. Het gevaar ligt op de loer, ik weet het maar al te goed. Maar er wordt wel iets van ons verwacht. De agenda is soms te vol en gezonde spanning en tijdsdruk zijn in deze tijd meer regel dan uitzondering. Een potje lapzwansen wordt echt niet meer gepikt, en terecht. Ook onze arbeidsmarkt is krap maar ik wil echt niet klagen. Het gaat immers goed met het werk en dan gaat het ook goed met ons. Luxeprobleem toch?

Maar let op, ik ga alle nuttige info die ik uit de stapels managementboeken heb verslonden in de praktijk brengen vanaf morgen. Het wordt een mix van Covey, Jung, Crabbe, Tiggelaar, Oosterkamp en nog vele anderen. Ik word echt weer baas over mijn agenda en ga prioriteiten stellen. De juiste personen en collega’s op tijd en op de juiste plaats inzetten. Communiceren en feedback geven. Het wordt een mooi half jaar. Meer tijd voor mijn dierbaren en voor mijzelf. Er zijn immers genoeg andere dingen die zin geven aan het leven.

Maar nu eerst oudejaarsavond. Zonder oliebollen maar wellicht wel een glaasje wijn. Blue monday heb ik bepaald op maandag 13 augustus 2018. Benieuwd hoe het gegaan is met mijn voornemens? We keep in touch!


bottom of page