top of page

Nieuwe kleineondernemersregeling. Aanmelden vanaf 1 juni!


Je kan je vanaf 1 juni 2019 bij de Belastingdienst aanmelden voor de kleineondernemersregeling. Aanmelden is nodig, omdat de regeling per 2020 wordt gewijzigd. Wil je de regeling vanaf 2020 gebruiken, zorg dan dat je aanmelding vóór 20 november 2019 bij de Belastingdienst binnen is.

Oude versus nieuwe kleineondernemersregeling

Onder de huidige kleineondernemersregeling geldt een vrijstelling van de af te dragen btw als deze niet meer bedraagt dan € 1.345 per jaar. Moet je meer btw afdragen, maar niet meer dan € 1.883, dan krijg je een korting. Onder de nieuwe kleineondernemersregeling geldt een vrijstelling als jouw omzet niet meer bedraagt dan € 20.000. De per saldo af te dragen btw is dus niet meer van belang.

Inhoud nieuwe regeling

Onder de nieuwe regeling breng je geen btw meer in rekening, kan je geen btw meer aftrekken en doe je geen aangifte voor de btw meer. De omzet moet je wel bijhouden. Als je je aanmeldt, geldt dit voor minstens drie jaar.

Nieuw! Ook voor rechtspersonen

De nieuwe regeling staat ook open voor rechtspersonen, zoals bv's. Dit is onder de huidige regeling niet het geval.

Let op! Als je nu ontheffing hebt van je administratieve verplichtingen, hoef je je niet aan te melden. De fiscus gaat er dan vanuit dat je de regeling wilt toepassen en stuurt je hierover een brief. Daarin staat ook wat je moet doen als je de nieuwe regeling niet wilt toepassen.

Meer weten over de nieuwe kleineondernemersregeling? Neem gerust contact met ons op.

bottom of page