top of page

Isoleren woning? Vraag vanaf 2 september subsidie aan


Ben je eigenaar en tevens bewoner van een woning en wil je deze isoleren, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een nieuwe subsidieregeling. Deze subsidie, de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH), is vanaf 2 september 2019 aan te vragen.

Minimaal twee energiebesparende maatregelen

Om voor de subsidie in aanmerking te komen moet je minstens twee energiebesparende maatregelen nemen. De subsidie vraag je aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo.nl).

Uitvoering ná 15 augustus 2019

De subsidie geldt voor maatregelen die vanaf 15 augustus 2019 zijn of worden uitgevoerd.

Drie regelingen

De subsidie kent drie regelingen. De regeling voor energiebesparende maatregelen, aanvullende maatregelen en het zogenaamde zeer energiezuinig pakket.

Energiebesparende maatregelen

De energiebesparende maatregelen betreffen diverse vormen van isolatie. Om voor de subsidie in aanmerking te komen moet wel een aanzienlijke isolatie bereikt worden.

Aanvullende maatregelen

Onder aanvullende maatregelen verstaat de subsidieregeling onder meer het vervangen van deuren door isolerende exemplaren en de aanschaf van een thermostaat waarmee je de temperatuur in de diverse ruimtes van de woning kunt regelen.

Zeer energiezuinig pakket

Het zeer energiezuinig pakket is een samenhangend aantal energiezuinige maatregelen met betrekking tot de gehele woning. Voer je deze uit volgens de gestelde voorwaarden, dan krijgt je € 4.000 extra subsidie bovenop de subsidie voor de individuele maatregelen.

Let op! Je moet wel bewijzen dat je aan de gestelde eisen voldoet. Je moet dit met een kierdichtheidstest controleren.

Maatwerkadviesrapport

Via een maatwerkadviesrapport kan je eerst laten nagaan welke maatregelen voor jouw woning geschikt zijn. Ook voor de kosten van dit rapport is subsidie beschikbaar.

Wat levert het mij op?

Je kunt via een rekentool eerst nagaan wat de subsidiemaatregelen jou opleveren. Deze tool is te vinden op de website van rvo.nl.

Vragen over de SEEH? Neem gerust contact met ons op. We halen er graag voor je uit wat erin zit.

bottom of page