top of page

Einde boetevrij inkeren box 3


Als je inkomsten uit sparen en beleggen niet opgeeft in box 3, kan je hiervoor een navordering plus boete ontvangen. Je kan nog dit jaar een boete voorkomen of verminderen door tijdig in te keren.

Dit betekent dat je de inkomsten alsnog opgeeft binnen twee jaar nadat je aangifte hebt gedaan of had moeten doen. Geef je de inkomsten na deze twee jaar alsnog op, dan krijg je een lagere boete van 120%.

Deze ‘inkeerregeling’ geldt thans niet voor inkomsten in box 3 die betrekking hebben op vermogen in het buitenland. Deze uitzondering gaat vanaf 2020 ook gelden voor binnenlandse vermogensinkomsten die belast zijn in box 3.

Tip: wil je alsnog boetevrij inkeren met betrekking tot verzwegen binnenlandse inkomsten in box 3, doe dit dan nog in 2019. Op deze manier ontloop of verminder je een boete, als de Belastingdienst de verzwegen inkomsten alsnog op het spoor komt.


bottom of page