top of page

Laatste kans afkoop met korting pensioen in eigen beheer


Het is tegenwoordig niet meer mogelijk om als dga pensioen in de eigen bv op te bouwen. Dit jaar heb je voor het laatst de mogelijkheid een bestaand pensioen met korting af te kopen.

Einde afkoop pensioen in eigen beheer

Het opbouwen van pensioen in je eigen bv is sinds 1 juli 2017 niet meer mogelijk. De wetgever heeft besloten om afkoop ervan fiscaal te faciliteren. Dit jaar kan je voor het laatst gebruik maken van deze kortingsregeling. Die bedraagt 19,5%. Je betaalt dus maar over 80,5% belasting. Ook ben je bij afkoop dit jaar geen 20% revisierente verschuldigd.

Let op! Je krijgt de korting over de waarde per 31 december 2015. Bij een hogere waarde is het meerdere voor 100% belast.

Informatieformulier Belastingdienst

Wil je je pensioen met korting afkopen, dan moet je dat tijdig melden aan de Belastingdienst. Hiervoor is op de site van de Belastingdienst een formulier beschikbaar.

Alternatieven

Je kan je pensioen ook afstempelen naar de fiscale waarde en omzetten in een oudedagsverplichting. Ook dit moet je via het informatieformulier melden. Ook kan je het opgebouwde pensioen bevriezen.

Vragen over de korting bij afkoop van pensioen in eigen beheer? Neem gerust contact met ons op.

bottom of page