top of page

Aanvragen definitieve berekening NOW uiterlijk 22 februari


Heb je in de derde, vierde, vijfde en/of zesde periode de tegemoetkoming NOW aangevraagd, dan moet je uiterlijk op 22 februari 2023 de definitieve aanvraag indienen. De definitieve aanvragen dien je in bij het UWV.


NOW

De NOW (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) is een tegemoetkoming in de loonkosten voor werkgevers die tijdens de coronacrisis geconfronteerd werden met forse omzetverliezen. De NOW werd in eerste instantie verstrekt als voorschot, op basis van het geschatte omzetverlies.


Definitie omzetverlies

Nu de definitieve omzetverlies bekend is, moet de definitieve NOW aangevraagd worden. Dit moet voor de derde tot en met de zesde periode van de NOW uiterlijk op 22 februari 2023 gebeuren.


Het gaat om de periodes:

  • oktober t/m december 2020: NOW derde periode)

  • januari t/m maart 2021 (NOW vierde periode)

  • april t/m juni 2021 (NOW vijfde periode)

  • juli t/m september 2021 (NOW zesde periode)

Aanvragen

Het aanvragen van de definitieve berekening van de NOW doe je digitaal bij het UWV. Aanvragen kan mét en zonder gebruik te maken van eHerkenning.


Derdenverklaring of accountantsverklaring

In bepaalde gevallen heb je een derdenverklaring of een accountantsverklaring nodig. Een derdenverklaring is nodig als je voorschot of definitieve tegemoetkoming € 40.000 of meer bedraagt. Je hebt een accountantsverklaring nodig als jouw voorschot of definitieve tegemoetkoming € 125.000 of meer bedraagt.


Tip: met de NOWchecker op de site van het UWV reken je uit hoe hoog de definitieve tegemoetkoming ongeveer wordt. Zo zie je of je een accountantsverklaring of derdenverklaring nodig hebt. Voor een exacte berekening kan je terecht bij je relatiebeheerder.


Tip: zo’n verklaring kost tijd. Wacht hier dus niet te lang mee.


Definitieve berekening

Op basis van je werkelijke omzetverlies wordt de definitieve tegemoetkoming NOW berekend. Dit kan leiden tot een nabetaling of tot een terugbetaling. In het laatste geval is het mogelijk een betalingsregeling af te spreken met het UWV.


Komentáře


bottom of page