top of page

Belastingschulden door coronacrisis


EINDEJAARSTIPS 2022 | Heb je tijdens de coronacrisis uitstel van betaling gekregen van belastingschulden? Dan moet je in oktober 2022 zijn gestart met de aflossing hiervan.


Let op! Dit betekent dat de eerste termijn uiterlijk op 31 oktober 2022 op de rekening van de Belastingdienst moet zijn bijgeschreven.


Heb je momenteel geen financiële draagkracht om te starten met aflossen? Dan is het wellicht mogelijk dat er een betaalpauze van een halfjaar kan worden ingelast.


Betaalpauze van zes maanden

Het kabinet had eerder voorgesteld eenmalig een betaalpauze van drie maanden in te voeren voor ondernemers die een dergelijke pauze nodig hebben. Dit voorstel is onlangs aangepast naar een uitstel van zes maanden.


Wil je een verzoek doen bij de Belastingdienst, dan moet je wel aantonen dat je een dergelijke betaalpauze nodig hebt. Een verdere voorwaarde is dat je de normale betalingsverplichtingen vanaf april van dit jaar (2022) moet zijn nagekomen.


Daarnaast stelde het kabinet eerder voor om de aflossingsperiode op verzoek te verlengen naar zeven jaar. Ook stelde zij voor in plaats van maandbetalingen, de schuld af te lossen in betalingen per kwartaal.


Comments


bottom of page