top of page

Brief met betaalinformatie Belastingdienst


De Belastingdienst stuurt voortaan nieuwe brieven met betaalinformatie waarin staat hoe je je belastingen en toeslagen kan betalen. Je ontvangt geen brieven met acceptgiro’s meer omdat het betalen van belastingen en toeslagen per acceptgiro vanaf 1 juni 2023 niet meer mogelijk is.


Betaalinformatie

De brieven die de Belastingdienst stuurt, zien er anders uit dan je gewend bent. De titel van de brief is altijd ‘Betaalinformatie’. Daarnaast vind je in de brief of je in 1 keer of in meerdere termijnen kan betalen en ook of dit via een automatische incasso kan. In een blauw blok in de brief zie je hoeveel je moet betalen, naar welk rekeningnummer je dit moet overmaken, welk betalingskenmerk je daarbij moet gebruiken en wanneer het bedrag op de rekening van de Belastingdienst moet staan.


Let op! De Belastingdienst gebruikt meestal rekeningnummer NL86INGB0002445588. De Belastingdienst heeft echter meerdere rekeningnummers. Zie je een ander rekeningnummer in het blauwe blok staan, controleer dan hier of dit een rekeningnummer van de Belastingdienst is.


Betalen zonder acceptgiro

Vanaf 1 juni 2023 kan je nog op drie manieren betalen aan de Belastingdienst:

  • via mobiel of internetbankieren

  • via een overboekingskaart van de bank

  • via een automatische incasso

Betalen via een automatische incasso is mogelijk voor voorlopige aanslagen inkomstenbelasting, de zorgverzekeringswet en vennootschapsbelasting. Daarnaast kan je ook de motorrijtuigenbelasting via een automatische incasso betalen. Je moet de Belastingdienst wel machtigen via een machtigingsformulier voor de automatische incasso.


Tip: de brief met betaalinformatie bevat sinds kort ook de terug te betalen toeslagen. Het toevoegen van de te ontvangen toeslagen aan deze brief staat nog op de planning van de Belastingdienst.


Comments


bottom of page