top of page

Controleer voorlopige aanslag 2021


Heb je je voorlopige aanslag inkomstenbelasting voor het jaar 2021 ontvangen? Controleer deze dan goed want deze aanslag is gebaseerd op gegevens van jou die bij de Belastingdienst bekend zijn. Die kunnen nogal afwijken van je huidige situatie.


Invloed corona

De coronacrisis kan ervoor hebben gezorgd dat je inkomen nu fors afwijkt van vorige jaren. Een lagere winst vanwege corona is voor veel ondernemers ook voor het komende jaar niet ondenkbaar. Je kan dan de voorlopige aanslag voor 2021 lager laten vaststellen.


Overige wijzigingen

Behalve door corona, kan je inkomen in 2021 natuurlijk ook door andere oorzaken afwijken van eerdere jaren. Wellicht heb je jouw bedrijf onlangs flink uitgebreid of juist ingekrompen.


Daarnaast kunnen ook aftrekposten veranderen, bijvoorbeeld als je dit jaar je hypotheek hebt overgesloten tegen een lagere rente. De aftrek van hypotheekrente is dan lager, zodat je je voorlopige aanslag hoger moet laten vaststellen.


Zelf wijzigen

Het wijzigen van je voorlopige aanslag is makkelijk zelf te doen via de site van de Belastingdienst. Maak een reële schatting van je te verwachten inkomen in 2021, zodat je aan het eind van volgend jaar niet al te veel hoeft bij te betalen of terugkrijgt.


Geringe korting

Ook dit jaar kan je er weer voor kiezen de voorlopige aanslag ineens te betalen. De korting die je dan krijgt is gebaseerd op een rente van slechts 0,01%.


Vragen over het wijzigen van je voorlopige aanslag? Laat het ons gerust weten.


Comments


bottom of page