top of page

Deadline aanvraag TVL Q1: 18 mei!


De aanvraag voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor het eerste kwartaal van dit jaar kan je tot 18 mei 17.00 uur indienen. Rond die tijd start ook de aanvraagperiode voor het tweede kwartaal. Houd deze data goed in de gaten, zodat je de tegemoetkoming niet misloopt.


TVL

Ondernemers die vanwege corona minstens 30% omzetverlies hebben, komen in aanmerking voor de TVL. De TVL moet je voor ieder kwartaal apart digitaal aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo.nl).


Meer compensatie

De TVL vergoedt 85% van de kosten van vaste lasten in het eerste kwartaal van 2021. Dit percentage stijgt naar 100% voor de kosten van het tweede kwartaal.


Branchecijfers

Het percentage vaste lasten van een onderneming is afhankelijk van de sector en wordt bepaald op basis van cijfers van het CBS. Hierdoor kan je per saldo meer of minder dan 85% respectievelijk 100% van de vaste lasten aan subsidie verkrijgen.


Tip: wil je niet het risico lopen de aanvraag voor het tweede kwartaal te vergeten? Vraag dan via de site van de RVO een reminder aan. Je krijgt dan via de mail bericht per wanneer je je voor de tegemoetkoming kan aanmelden.


Comments


bottom of page