top of page

Deadline vaststellingsverzoek TVL tweede kwartaal 2021 verlengd


Ondernemers die voor Q2 van 2021 de TVL hebben aangevraagd, krijgen meer tijd om een vaststellingsverzoek in te dienen. De deadline verschuift van 11 januari 2022 naar 8 maart 2022, 23.59 uur.


De TVL, tegemoetkoming vaste lasten, is een financiële tegemoetkoming voor ondernemers met minstens 30% minder omzet als gevolg van corona of een andere oorzaak. De TVL voor Q2 van 2021 bedraagt 100% van het omzetverlies maal de vaste lasten. Deze worden berekend aan de hand van branchecijfers; je werkelijke vaste lasten zijn dus niet van belang.


Wat is jouw omzetverlies?

Je ontvangt per e-mail bericht over het indienen van het vaststellingsverzoek van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO). Hierin geef je het definitieve omzetverlies door. Afhankelijk van dit omzetverlies wordt de definitieve tegemoetkoming vastgesteld.


Let op! Het vaststellingsverzoek is vaak al geheel of deels ingevuld. Je hoeft het dan alleen nog maar te checken, dan wel de ontbrekende gegevens aan te leveren.


Accountantsproduct

Ondernemers met een TVL-aanvraag van € 125.000 of meer moeten direct een accountantsproduct meesturen bij het indienen van de vaststelling. Heb je deze nog niet in je bezit, neem dan tijdig contact met ons op.


Te veel TVL?

Heb je je omzetverlies te royaal geschat, dan kan dit betekenen dat je een deel van het al betaalde voorschot weer moet terugbetalen. In die gevallen is met de RVO een betalingsregeling af te spreken.


Comments


bottom of page