top of page

Formulier toepassen 30%-regeling 2022 beschikbaar


Voor buitenlandse werknemers mag je als werkgever onder voorwaarden de zogenaamde 30%-regeling toepassen. Het hiervoor vereiste formulier is voor het jaar 2022 beschikbaar op de site van de Belastingdienst.


30%-regeling

Je mag de werknemer bepaalde extra kosten van zijn tijdelijke verblijf belastingvrij vergoeden. Je moet die kosten dan aantonen. Je kan er echter ook voor kiezen om 30% van het salaris belastingvrij uit te keren, de zogenaamde 30%-regeling. Dan is geen bewijs nodig.


Ingangsdatum

Wil je vanaf de eerste werkdag gebruikmaken van de 30%-regeling, dan moet het formulier binnen vier maanden na die dag bij de Belastingdienst binnen zijn. Anders mag je pas gebruikmaken van de regeling vanaf de eerste dag van de maand na de maand waarin je het verzoek via het formulier doet.


Voorwaarden

Je mag de 30%-regeling alleen toepassen als jouw werknemer aan bepaalde voorwaarden voldoet. Belangrijk is dat de werknemer over een specifieke deskundigheid beschikt die in Nederland nauwelijks te vinden is.


Specifieke deskundigheid

Een werknemer beschikt voor de 30%-regeling over deze deskundigheid als zijn salaris exclusief de belastingvrije vergoeding in Nederland meer is dan € 39.467. Is de werknemer jonger dan 30 jaar en bezit hij een Nederlandse mastertitel of heeft hij een buitenlandse gelijkwaardige titel behaald, dan moet het salaris exclusief de belastingvrije vergoeding meer zijn dan € 30.001. Voor wetenschappelijke onderzoekers bij een aangewezen onderzoeksinstelling en artsen in opleiding tot specialist is de regeling altijd toe te passen.


Niet voor werknemers in grensstreek

De regeling is niet bedoeld voor werknemers in de grensstreek. Bepaald is namelijk dat de werknemer in de 24 maanden vóór de eerste werkdag in Nederland, meer dan 16 maanden op een afstand van meer dan 150 kilometer hemelsbreed van de Nederlandse grens woont.


Laat het uiteraard weten als je vragen hebt over de 30%-regeling. We helpen je graag.Comments


bottom of page