top of page

Geef uiterlijk 31 maart WBSO-uren 2021 door


Vroeg je in 2021 WBSO aan? Doe dan uiterlijk 31 maart 2022 je WBSO-mededeling over 2021 bij de RVO. De mededeling bevat de door jouw medewerkers in 2021 gerealiseerde S&O-uren en soms ook de werkelijk gemaakte kosten en uitgaven.


WBSO

WBSO staat voor Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk. Het is een fiscale regeling die kosten voor Research & Development verlaagt.


Ondernemers met personeel

Ondernemers met personeel met een WBSO-verklaring kunnen de speur- en ontwikkelingskosten (S&O-kosten) verlagen door een aftrek op de loonheffingen (de S&O-afdrachtsvermindering). Heb je hier in 2021 gebruik van gemaakt, geef dan uiterlijk 31 maart 2022 de door jouw medewerkers in 2021 gerealiseerde S&O-uren door aan de RVO.


Let op! Heb je bij de aanvraag gekozen voor 'werkelijke kosten en uitgaven' en niet voor het forfait, dan moet je ook de in 2021 gemaakte kosten en uitgaven doorgeven.


Zelfstandigen zonder personeel

Zelfstandigen zonder personeel hebben recht op een aftrekpost in de inkomstenbelasting (de S&O-aftrek). Zij moeten uiterlijk 31 maart 2022 bij de RVO een melding doen als ze minder dan 500 S&O-uren gerealiseerd hebben in 2021.


Altijd melden

Ook als er geen S&O-uren zijn gemaakt, moet je dit melden aan de RVO.


Let op! Doe je geen melding, geen tijdige melding of een onjuiste melding, dan kan je een boete krijgen.


Comentarios


bottom of page