top of page

In 2022 strengere regels voor milieuzones


In Nederland hebben enkele gemeentes een zogeheten milieuzone voor vrachtauto’s op diesel. Vanaf 2022 mogen alleen vrachtauto’s met emissieklasse 6 en elektrische vrachtauto’s nog binnen deze milieuzones rijden.


Milieuzones

Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Maastricht, Rijswijk, Rotterdam, ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Utrecht beschikken over een milieuzone voor vrachtauto’s. Haarlem krijgt deze per 2022. Amsterdam en Eindhoven hebben ook een milieuzone voor bussen. Den Haag en Utrecht krijgen die per 2022.


Personen- en bestelauto’s

Amsterdam, Arnhem, Den Haag en Utrecht hebben tevens een milieuzone voor personen- en bestelauto’s. Amsterdam en Den Haag hebben die ook voor snor- en bromfietsen.


Toegang checken

Als je niet precies weet hoe vervuilend je vervoermiddel is, kijk dan op www.milieuzones.nl om te checken of jouw vervoermiddel toegang heeft tot de milieuzone. Dit is alleen niet mogelijk voor snor- en bromfietsen.


Waar mag je nog komen?

Op de genoemde website check je ook waar een vrachtauto die niet aan de normen voldoet, nog mag komen. In gemeentes met een milieuzone staat precies aangegeven waar deze begint en eindigt.


Subsidies

Om ondernemers aan te moedigen milieuvriendelijker te transporteren zijn ook tal van subsidies beschikbaar. Zo kom je dit jaar bijvoorbeeld voor een elektrische vrachtwagen in aanmerking voor de milieu-investeringsaftrek en heb je de mogelijkheid tot willekeurig afschrijven.


Comments


bottom of page