top of page

Kom in actie bij betalingsachterstand coronabelastingschulden


De Belastingdienst zond de afgelopen tijd weer brieven aan ongeveer 30.000 ondernemers met een betalingsachterstand op hun coronabelastingschulden. Heb je zo’n brief ontvangen, zorg dan dat je snel in actie komt!


Betalingsregeling coronabelastingschulden

Tijdens de coronacrisis kon je ervoor kiezen om de betaling van de belastingschulden tijdelijk uit te stellen. Vanaf oktober 2022 moet je echter maandelijks aflossen op deze belastingschulden. Loop je achter op deze aflossing en/of zijn er nieuwe belastingschulden ontstaan? Dan heb je van de Belastingdienst een brief ontvangen.


Intrekking betalingsregeling

In de brief kondigt de Belastingdienst aan de betalingsregeling in te trekken als je niet vóór 2 december 2023 de achterstanden inloopt. Kom daarom snel in actie en voorkom daarmee intrekking van de betalingsregeling. Als de Belastingdienst daartoe overgaat, moet je namelijk in één keer de hele belastingschuld terugbetalen.


Let op! Heb je een brief van de Belastingdienst ontvangen? Neem dan contact met ons op. Samen beoordelen we welke mogelijkheden je nog hebt.


Comments


bottom of page