top of page

Let op deadline 1 oktober voor coronamaatregelen


Het kabinet heeft vanwege de coronacrisis tal van maatregelen genomen. Voor een aantal daarvan is de datum van 1 oktober aanstaande van belang.


Tozo 2.0

Je kan tot 1 oktober 2020 de Tozo 2.0 aanvragen als je inkomen door de coronacrisis onder het bestaansminimum is gedaald. De Tozo 2.0 heeft betrekking op de periode 1 juni tot 1 oktober en kan je eventueel met terugwerkende kracht aanvragen tot 1 juni. De Tozo 2.0 bestaat uit een tegemoetkoming voor levensonderhoud en de mogelijkheid tot een lening voor bedrijfskapitaal.


Bijzonder uitstel van betaling

Je kan als ondernemer met betalingsproblemen door de coronacrisis nog tot 1 oktober 2020 voor drie maanden bijzonder uitstel van betaling aanvragen, of een eerdere aanvraag verlengen. Dit betekent dat de periode van uitstel uiterlijk eindigt op 1 januari 2021.


Loopt jouw bijzonder uitstel af, dan moet je bij de eerstvolgende aangifte je belasting weer op tijd betalen. Vanaf 1 januari 2021 begint de afbetaling van de belastingschulden. Daarvoor krijg je twee jaar de tijd.


Belastingrente

Je betaalt belastingrente als een aanslag te laat is vastgesteld, bijvoorbeeld omdat je niet op tijd aangifte hebt gedaan. Het tarief van de belastingrente is tot 1 oktober 2020 verlaagd naar 0,01%.


Vanaf 1 oktober 2020 gaat het tarief van de belastingrente voor alle belastingen naar 4%.


Comments


bottom of page