top of page

Meedoen met de KOR? Aanmelding uiterlijk 3 maart!


Blijft jouw omzet dit jaar onder de € 20.000, dan kan je deelnemen aan de vernieuwde kleineondernemersregeling (KOR) in de btw. Als je hiervoor nog niet bent aangemeld, moet je dit alsnog doen en ervoor zorgen dat de aanmelding uiterlijk 3 maart 2020 bij de Belastingdienst binnen is. Je doet dan mee per 1 april 2020.


Let op! Aanmelden moet nog gewoon op papier, dus wacht niet tot het laatste moment.


Kleineondernemersregeling (KOR) vernieuwd

De KOR is dit jaar vernieuwd. Sinds dit jaar kunnen ondernemers met een omzet tot € 20.000 aan de nieuwe KOR deelnemen. Tot dit jaar was van belang hoeveel btw per saldo moest worden afgedragen.


Geen btw berekenen, maar ook geen aftrek

Als je meedoet aan de nieuwe KOR, mag je je klanten geen btw berekenen. Zijn dit ondernemers, dan kunnen ze dus ook geen btw in aftrek brengen. Ook kan je zelf de btw op aankopen niet meer aftrekken.


Aanmelden

Om gebruik te maken van de nieuwe KOR moet je je aanmelden. Een formulier hiervoor vind je op de site van de Belastingdienst. Anders dan onder de oude KOR, kunnen ook rechtspersonen zich aanmelden, zoals bv’s.


Let op! Meedoen aan de KOR is niet altijd gunstig. Bijvoorbeeld als je de komende jaren veel gaat investeren. Die btw mag je namelijk dan niet aftrekken.


Bedenk daarbij dat je na aanmelding ten minste drie jaar met de KOR mee moet doen, tenzij de omzet in die periode boven de € 20.000 uitkomt.


Neem gerust contact op als je vragen hebt over de nieuwe KOR.


Comments


bottom of page