top of page

Reiskostenvergoeding


SPECIAL LONEN | Anders dan in 2021 kan je vanaf dit jaar je werknemers enkel nog een reiskostenvergoeding geven voor de dagen dat zij daadwerkelijk naar een vaste werkplek reizen. Deze vergoeding kan gegeven worden op basis van de werkelijk gemaakte kilometers, maar ook is een vaste vergoeding toe te kennen met toepassing van de 214-dagenregeling.


214-dagenregeling

De 214-dagenregeling is met ingang van dit jaar versoberd. Vanaf dit jaar moet een vaste thuiswerk- en/of reiskostenvergoeding, uitgaande van 214 werkdagen, herrekend worden als de werknemer in de regel vier dagen, drie dagen, twee dagen onderscheidenlijk een dag per week naar een vaste werkplek reist of thuiswerkt.


Pas vergoedingen aan

Het is raadzaam tijdig met je personeel of ondernemingsraad rond de tafel te gaan zitten om te kijken hoe de thuiswerkvergoeding en de reiskostenvergoeding naar tevredenheid van alle partijen kunnen worden aangepast. Het voortzetten van de regeling voor vergoeding van reiskosten vanwege het woon-werkverkeer terwijl thuis wordt gewerkt, betekent dat deze kosten vanaf dit jaar belast zijn of aangewezen moeten worden als eindheffingsloon.


Comments


bottom of page