top of page

SLIM-subsidie per 1 maart 2024 weer aan te vragen


Ook in 2024 kunnen ondernemers weer gebruikmaken van de SLIM-subsidie, de subsidieregeling leren en ontwikkelen in het mkb. Deze subsidie kan worden aangevraagd vanaf 1 maart 2024 9.00 uur tot en met donderdag 28 maart 2024 17.00 uur. Per aanvrager kan in dat tijdvak één aanvraag worden ingediend.


SLIM-subsidie

De SLIM-subsidie is een subsidie die erop is gericht om leren en ontwikkelen in het mkb te bevorderen. Om de regeling verder te verbeteren is het vanaf 1 januari 2024 ook mogelijk de subsidie te gebruiken voor individuele scholing.


Waarvoor SLIM-subsidie aanvragen?

Je kan een aanvraag voor de SLIM-subsidie indienen voor de volgende vier activiteiten:

  • Doorlichting van je onderneming: inzichtelijk krijgen wat wijzigingen op de arbeidsmarkt betekenen voor je bedrijf en personeel.

  • Loopbaan- en ontwikkeladviezen: inzicht krijgen in de wensen, ambities en mogelijkheden van medewerkers. Hoe verhoudt dit zich tot de arbeidsmarkt en hoe speel je hierop in.

  • Werknemers stimuleren om hun kennis, vaardigheden en beroepshouding in je bedrijf verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld via periodieke ontwikkelgesprekken of oprichting van een bedrijfsschool.

  • Praktijkleerplaats in de derde leerweg bieden: hiermee kunnen werknemers worden bij-, op- of omgeschoold. Zo kan worden ingespeeld op de veranderingen op de arbeidsmarkt die van invloed zijn op de kennis en vaardigheden van je personeel.

 

Aanvragen

Wil je de SLIM-subsidie aanvragen en heb je nog geen account? Dan moet je je eerst registreren als aanvrager. Dit kan vanaf twee weken voor de openstelling van het subsidieloket. Houd er bij de aanvraag  van de subsidie rekening mee dat je de nodige formulieren moet meesturen, zoals een activiteitenplan en begroting. Alle informatie is hier te vinden.


Katapult

De organisatie Katapult voert een kennis- en ondersteuningsprogramma uit voor ondernemingen die de SLIM-subsidie aanvragen. Dit is kosteloos. Kijk hier voor meer info.

Comments


bottom of page