top of page

STAP-budget tweede periode alweer op


Het UWV meldt dat het STAP-budget voor de tweede aanvraagperiode op 3 mei 2022 rond 20.30 uur alweer op was. De derde aanvraagperiode start op 1 juli 2022.


Stap-budget

Werkzoekenden en werkenden kunnen dit jaar voor het eerst het zogenaamde STAP-budget aanvragen. Het STAP-budget is een subsidie van maximaal € 1.000 die rechtstreeks aan opleiders van erkende opleidingen wordt uitbetaald. Deze opleidingen moeten zijn opgenomen in het scholingsregister. De bedoeling van de subsidie is dat het volgen van een opleiding de positie op de arbeidsmarkt verbetert.


Eerste en tweede aanvraagperiode

De eerste aanvraagperiode startte dit jaar op 1 maart en werd op 3 maart alweer gesloten vanwege het bereiken van het maximale budget. Ook de tweede aanvraagperiode die startte op 2 mei is op 4 mei alweer gesloten omdat vanaf 3 mei rond 20.30 uur geen budget meer beschikbaar was.


Derde aanvraagperiode

Greep je mis in de tweede aanvraagperiode? Zorg dan dat je vrijdag 1 juli 2022 om 10.00 uur klaarzit om een aanvraag in te dienen. Op dat moment start namelijk de derde aanvraagperiode. Gezien de snelheid waarmee het budget in de eerste twee aanvraagperioden op was, is de kans groot dat dit in de derde aanvraagperiode weer gebeurt.


Tip: heb je belangstelling en wil je deze subsidie aanvragen? Dan kan dit in 2022 nog op drie momenten. Voor de derde aanvraagperiode kan je dus terecht vanaf 1 juli, voor de vierde vanaf 1 september en voor de vijfde en laatste periode kan je terecht vanaf 1 november 2022.


Aanvragen via UWV

De subsidie kan digitaal worden aangevraagd bij het UWV, via stapuwv.nl. Hier vind je ook alle informatie over het STAP-budget, wie er in aanmerking komt en of de betreffende opleiding onder de regeling valt.


Let op! De subsidie is slechts éénmaal per jaar te verkrijgen.


Comments


bottom of page