top of page

Subsidie afgelaste evenementen begin 2022 nu aanvragen


De subsidieregeling voor afgelaste evenementen vanwege corona is van start gegaan. Deze subsidie betreft evenementen die vanwege een verbod door de Rijksoverheid zijn afgelast in de periode 1 januari 2022 tot en met 8 maart 2022.


Voorwaarden

De subsidie kent tal van voorwaarden. Zo geldt onder andere dat de subsidie alleen beschikbaar is voor publiek toegankelijke evenementen. Een buurtfeest of bruiloft valt hier dus bijvoorbeeld niet onder. Had je een vergunning voor het evenement nodig? Dan moet deze zijn afgegeven door de gemeente of zou zijn afgegeven als er geen verbod was geweest. Ook mocht het evenement maximaal 14 dagen duren.


Welke kosten?

De subsidie betreft een vergoeding voor externe kosten, zoals de kosten van onderaannemers, tribunebouwers, artiesten en beveiliging. Vaste kosten, zoals die van het vaste personeel of van je bedrijfspand, vallen niet onder de subsidie.


Let op! Ook kosten die je op andere wijze al vergoed hebt gekregen, komen niet in aanmerking. Denk aan sponsoropbrengsten, een uitkering via de verzekering of verkregen NOW voor loonkosten.


Omvang vergoeding

Van de gemaakte kosten krijg je 90% vergoed. De kosten moeten minimaal € 2.500 bedragen. Voor de overige 10% is een lening te krijgen tegen een rente van 2%. Deze lening moet je dan wel binnen vijf jaar aflossen.


Aanvragen

Aanvragen kan via de site van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Dit kan via eHerkenning niveau 3 of hoger of met behulp van DigiD. Als je DigiD gebruikt, moet jij degene zijn die bij de Kamer van Koophandel geregistreerd staat als eigenaar of bestuurder van het bedrijf.


Comments


bottom of page