top of page

Subsidie elektrische auto, wees er snel bij!

Bijgewerkt op: 26 jul. 2021


Er is dit jaar weer subsidie beschikbaar voor particulieren die een elektrische auto aanschaffen. Degenen die subsidie voor een nieuwe elektrische auto willen hebben, moeten wel opschieten. Alleen de eerste 277 aanvragen worden gehonoreerd.


Subsidie particulieren

De subsidie is alleen bestemd voor particulieren. Ondernemers kunnen de subsidie weliswaar ook aanvragen, maar zijn dan verplicht de auto in privé te houden.


Subsidiepot snel leeg

De subsidie was vorig jaar voor het eerst beschikbaar. De aanvragen voor de subsidie voor nieuwe elektrische auto’s was echter zo groot dat de subsidie voor 2020 snel op was. Nieuwe aanvragen werden daarom doorgeschoven naar 2021, maar omdat dit storm liep werd de regeling aangepast. Pas vanaf dit jaar konden nieuwe aanvragen worden ingediend.


Omvang subsidie

De subsidie bedraagt € 4.000 voor een nieuwe elektrische auto en € 2.000 voor een gebruikte. Vanwege de vele aanvragen van vorig jaar is er nu nog maar ruim € 1,1 miljoen beschikbaar voor nieuwe elektrische auto’s. Dit betekent dat slechts 277 aanvragen gehonoreerd worden.


Loterij

Op de site rvo.nl wordt dagelijks vermeld of er nog subsidie beschikbaar is. Aan de site zijn echter geen rechten te ontlenen, omdat de stand van zaken per seconde kan wijzigen. Heb je een aanvraag ingediend maar is het beschikbare budget op, dan wordt je aanvraag afgewezen. Gezien het beperkte budget is het raadzaam de aanvraag zo snel mogelijk in te dienen, maar lijkt de subsidie veel op een loterij.


Let op! Je komt alleen in aanmerking voor subsidie in 2021 met een koop- of leaseovereenkomst die je hebt afgesloten op of na 1 januari 2021. De datum waarop je de koop- of leaseovereenkomst sloot is leidend. Ook mag de elektrische personenauto niet eerder dan 1 januari 2021 op jouw naam staan.


Wil je meer informatie? Neem dan contact op met je relatiebeheerder.


Comments


bottom of page