Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL)


Eind juni gaat de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) open. Deze is bedoeld om mkb-bedrijven te helpen een deel van hun vaste lasten te betalen. De regeling volgt op de eerdere Tegemoetkoming schade COVID-19 (TOGS). De TVL-regeling is nog niet opengesteld.


Voor wie is de TVL regeling?

Op dit moment wordt nog uitgewerkt wie er precies voor TVL in aanmerking komt. Bekend is al wel dat de TVL-regeling bedoeld is voor mkb-bedrijven met minder dan 250 medewerkers, die structureel meer dan 30% van hun omzet verliezen door de coronacrisis. Deze bedrijven moeten de juiste SBI-code hebben. Voor TVL gelden dezelfde SBI-codes als voor TOGS. Kijk in dit overzicht van vastgestelde SBI-codes TOGS of jouw bedrijf hieronder valt.


Hoeveel je krijgt hangt af van je omzetverlies

Een belangrijk verschil met de eerdere TOGS-regeling, is dat de TVL-regeling rekening houdt met de hoogte van je omzetverlies. Hoe hoger het verlies, hoe meer geld je krijgt. De tegemoetkoming wordt gebaseerd op je totale omzetverlies en het deel van de vaste lasten dat je bedrijf daarmee betaalt. Voor de vaste lasten wordt een gemiddeld percentage per sector berekend. Het maximale bedrag dat uitgekeerd wordt, is € 50.000 voor de periode van 1 juni tot 1 oktober 2020.


TVL aanvragen

Op dit moment kan je de TVL nog niet aanvragen. De regeling wordt nog uitgewerkt. We laten het weten zodra er meer bekend is. Meer informatie over wat de TVL inhoudt lees je op rijksoverheid.nl.


Bron: rvo.nl