top of page

Terugbetalen toeslagen voortaan zonder acceptgiro


Heb je teveel aan toeslagen ontvangen van de Belastingdienst, dan moet je het te veel ontvangen bedrag terugbetalen. De Belastingdienst stopt echter stapsgewijs met het versturen van acceptgirokaarten, wat betekent dat je de betaling op een andere manier moet doen.


Let op! Per 1 juni 2023 vervalt de mogelijkheid om per acceptgiro te betalen geheel.


Brief met betaalinformatie

De acceptgiro wordt vervangen door een brief met betaalinformatie. Hierin staat alle informatie vermeld die je nodig hebt om de terugbetaling te verrichten. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van internetbankieren.


Goed overnemen gegevens

Het is in je eigen belang dat je de toegestuurde gegevens goed overneemt. Vermeld je bijvoorbeeld een fout rekeningnummer, dan kan het zijn dat jouw betaling niet bij de Belastingdienst terecht komt met alle gevolgen van dien. Ook het betalingskenmerk is van groot belang om je betaling te kunnen traceren.


Wat bij twijfel?

Twijfel je of de brief wel van de Belastingdienst afkomstig is, check dan het rekeningnummer. Op de site van de Belastingdienst staan alle rekeningnummers vermeld. Bij vragen kan je altijd even contact met ons opnemen.コメント


bottom of page