top of page

TVL Q4 2021 aanvragen vanaf 20 december


Ondernemers hebben te maken met de aangescherpte coronamaatregelen. Zij kunnen daarom ook voor het vierde kwartaal van 2021 de tegemoetkoming vaste lasten (TVL) aanvragen. Dit kan vanaf maandag 20 december 8.00 uur via de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo.nl).


Omzetverlies

De tegemoetkoming hangt samen met het omzetverlies dat minstens 30% moet zijn. Of dit al dan niet veroorzaakt wordt door corona, is niet van belang. De tegemoetkoming bedraagt 100% van de hieraan gekoppelde vaste lasten. Bij een omzetverlies van bijvoorbeeld 60%, wordt dus ook 60% van de vaste lasten vergoed.


Referentiekwartaal

Je mag je omzetverlies bepalen op basis van de omzet in het vierde kwartaal van 2019 of het eerste kwartaal van 2020. Daarbij kan je kiezen voor het kwartaal dat voor jou de hoogste TVL oplevert.


Branchecijfers

De vaste lasten worden gebaseerd op branchegegevens. Dit betekent dat jouw werkelijke vaste lasten niet van belang zijn. Die kunnen dus lager, maar ook hoger zijn dan de lasten die je vergoed krijgt.


Let op! De tegemoetkoming is aan te vragen tot uiterlijk vrijdag 28 januari 2022, 17:00 uur.


Tip: ook voor de maanden januari, februari en maart 2022 kunnen ondernemers onder voorwaarden TVL krijgen. Het is nog niet bekend wanneer zij dit daadwerkelijk bij de RVO kunnen aanvragen. Het kabinet heeft namelijk eerder, dinsdag 14 december, het coronasteunpakket voor ondernemers met onder meer de loonsubsidie NOW en TVL verlengd naar het eerste kwartaal 2022. Bekijk dit steunpakket op rijksoverheid.nl.


Comentários


bottom of page