top of page

Uiterlijk 31 oktober definitieve NOW 1 aanvragen!


Ondernemers die voor de eerste periode NOW hebben aangevraagd, moeten uiterlijk 31 oktober een definitieve aanvraag indienen. Doen ze dit niet, dan moeten ze alle ontvangen NOW met betrekking tot de eerste periode terugbetalen.


NOW 1

Vanwege de coronacrisis konden ondernemers die minstens 20% omzetverlies hebben geleden financiële compensatie aanvragen voor de loonkosten. Dit kon voor het eerst voor de periode maart t/m mei 2020. Het omzetverlies werd gebaseerd op een schatting. Vandaar dat nu de definitieve omzetdaling moet worden doorgegeven.


Helft nog niet binnen

Volgens minister Koolmees is ongeveer de helft van de definitieve aanvragen voor de NOW 1 nog niet binnen. Voor de NOW 2 is dit zo’n 77%. De definitieve aanvraag voor de NOW 2 moet vóór 6 januari 2022 worden gedaan.


Oorzaken

De oorzaak zou liggen in het feit dat ondernemers nog wachten op een accountantsverklaring of een verklaring van een derde. Die moeten vanaf een bepaalde hoogte van de tegemoetkoming worden bijgevoegd.


Let op! Als je nog op een accountantsverklaring of derdenverklaring wacht, moet je toch uiterlijk 31 oktober de aanvraag indienen.


Als tijdens de aanvraag gevraagd wordt of je al een accountantsverklaring of derdenverklaring hebt, geef je aan dat je deze nog niet hebt. Je kan deze dan achteraf alsnog aanleveren tot uiterlijk 6 februari 2022.


Heb je vragen over de definitieve aanvraag van NOW 1? Laat het ons dan uiteraard weten.


Comentários


bottom of page