top of page

Vanaf 15 maart definitieve aanvraag tweede periode NOW

Bijgewerkt op: 23 mrt. 2021


Werkgevers met een omzetverlies door corona kunnen vanaf 15 maart de definitieve aanvraag indienen voor de tweede NOW-periode (juni t/m september 2020). De oorspronkelijke aanvraagperiode is met een maand vervroegd. Werkgevers hebben ruimschoots de tijd voor de aanvraag, namelijk tot en met 5 januari 2022.


Omvang NOW

De omvang van de tegemoetkoming voor de tweede NOW-periode (juni t/m september) is 90% van de loonkosten. Bij minder omzetverlies wordt ook de NOW evenredig verminderd. Dus bijvoorbeeld bij 50% omzetverlies krijg je 45% van de loonkosten vergoed. Hiervan is 80% als voorschot uitbetaald.


Vier maanden

De tweede aanvraagperiode betreft als enige een periode van vier maanden, namelijk juni t/m september 2020. Ook het percentage omzetverlies wordt over een periode van vier maanden berekend.


Definitieve berekening

Voor de definitieve berekening is een definitieve aanvraag bij het UWV nodig. Op basis van je definitieve aanvraag wordt het restant uitbetaald. Is het omzetverlies echter te royaal geschat, dan kan het zijn dat je een deel van het voorschot weer terug moet betalen.


Betalingsregelingen

Wanneer het terugbetalen van het voorschot tot financiële moeilijkheden leidt, kan een betalingsregeling worden afgesproken. Daarbij zijn in bepaalde situaties uitstel van betaling of betaling over een periode van een jaar of langer ook mogelijk.


Comments


bottom of page