top of page

Verhoging belastingvrije reiskostenvergoeding


EINDEJAARSTIP 2023 | Stel je geen vervoersmiddel ter beschikking aan de werknemer, dan kan je de werknemer in 2023 een belastingvrije vergoeding van maximaal € 0,21/km geven. Het maakt daarbij niet uit op welke wijze de werknemer reist. Dit geldt voor zowel woon-werkverkeer als voor zakelijke kilometers. Bij reizen per openbaar vervoer mag je ook de werkelijke kosten vergoeden.


Het bedrag van de belastingvrije vergoeding stijgt in 2024 naar € 0,23/km. Ga op tijd na of je verplicht bent om hierin mee te gaan. Dan kan je daarmee in de begroting voor volgend jaar rekening houden. Want 2 cent per kilometer lijkt niet veel, bij veel kilometers kan het toch hard doortellen.


Let op! Je bent als werkgever arbeidsrechtelijk in principe niet verplicht dit verhoogde bedrag ook aan werknemers te betalen. Dit is anders als in een arbeidsovereenkomst, de arbeidsvoorwaarden en de cao is bepaald dat de maximale fiscale vergoeding moet worden vergoed. In dat geval heb je geen keuze en moet je mee met de verhoging.


Kommentare


bottom of page