top of page

Vraag uiterlijk 30 september btw EU-landen terug


Deed je in 2021 zaken in EU-landen? En betaalde je daarbij btw in die EU-landen? Dan heb je nog tot en met 30 september 2022 om deze btw terug te vragen.


Digitaal verzoek

Je vraagt de btw uit EU-landen online terug via de Nederlandse Belastingdienst. Zij sturen jouw verzoek vervolgens door naar het EU-land waar je btw van terugvraagt.


Let op! Je hebt inloggegevens om de btw terug te vragen, ook als jouw fiscaal adviseur de btw-teruggaaf voor je verzorgt. Beschik je nog niet over inloggegevens, vraag deze dan zo snel mogelijk aan via de website van de Belastingdienst. Het verstrekken van de inloggegevens kan namelijk even duren.


Voorwaarden

Doe je btw-aangifte in het andere EU-land, dan verwerk je de btw die je daar betaalde in die btw-aangifte. Je kan dan niet de btw terugvragen via de Nederlandse Belastingdienst. Je kan ook geen btw terugvragen via de Nederlandse Belastingdienst als jouw onderneming niet in Nederland gevestigd is en/of je de ingekochte goederen en diensten niet gebruikt voor btw-belaste bedrijfsactiviteiten.


bottom of page