Houd bij winstbepaling rekening met toeslagen


Als ondernemer in de inkomstenbelasting kan je de hoogte van de winst op het einde van het jaar voor een deel zelf beïnvloeden.

Denk bijvoorbeeld aan al dan niet versneld afschrijven voor starters en voor de Vamil (milieu-investeringen), al dan niet doteren aan de oudedagsreserve en aan het al dan niet vormen van voorzieningen en reserves.

Toekomst

Houd bij deze beslissingen ook rekening met eventuele recht op toeslagen, nu en in de toekomst. Heb je bijvoorbeeld dit jaar geen recht op toeslagen, maar volgend jaar wel omdat je dan een huurwoning betrekt of gebruik gaat maken van kinderopvang, dan kan je waarschijnlijk beter pas volgend jaar je winst drukken dan nu al. Uiteraard alleen als het verschil de moeite waard is en je financieel kan veroorloven.

Let op! Stel dat je door het (uiteraard geoorloofd) schuiven met inkomsten en/of aftrekposten de winst volgend jaar met € 10.000 kunt verlagen, waardoor je inkomen geen € 35.000 bedraagt maar € 25.000 en dat je volgend jaar ook een huurwoning betrekt en voor twee kinderen kinderopvang afneemt, dan kan je dit zomaar ruim € 3.200 aan extra toeslag schelen.


  • LinkedIn - White Circle
  • Twitter - White Circle

Confianza is aan gesloten bij :

SRA-gecertificeerd-Keurmerk-250px.png

© 2018 by Confianza BV