top of page

Is jouw urenadministratie op orde?


Je kan in aanmerking komen voor diverse ondernemersfaciliteiten in de inkomstenbelasting als je voldoet aan het urencriterium. Om te voldoen aan het urencriterium moet je in 2018 minstens 1.225 uur besteden aan je onderneming.

Je kan dit met een urenadministratie aannemelijk maken. Je mag alle uren meetellen die je voor je onderneming maakt. Registreer zowel de indirecte als de directe uren. Elk uur dat je declareert aan je klant valt onder directe uren. Indirecte uren zijn de uren die je steekt in de voorbereiding, maar ook in opleidingen of cursussen, het werven van klanten en het bedenken en uitwerken van nieuwe ideeën. Daarnaast mag je ook de uren besteed aan de volgende activiteiten opnemen in de administratie:

  • De uren die je kwijt bent aan het bijhouden van de administratie.

  • Het maken van een zakelijke website.

  • Het bezoeken van klanten. Ook de reistijd mag je registeren, maar moet wel aannemelijk zijn.


bottom of page